Fashion over function

Vertwijfeld kijk ik naar de zooi die over ons bed uitgespreid ligt. Het duizelt me. In mijn hoofd ging alles best passen maar nu lijken de wetsuits, die naast onze kleren óók nog in die koffer gepropt moeten worden, toch écht te veel ruimte in te nemen.
‘Hoe gaat dit ooit passen,’ zeg ik tegen niemand in het bijzonder over het mislukte tetris-spelletje voor me en vraag ik me af waarom ik ook alweer zo graag op vakantie wilde.

Het stomste onderdeel van onze reis is aangebroken; het inpakken van die koffers. En deze keer is er een extra uitdaging. Marcel kwam een aantal weken geleden namelijk met de mededeling dat we tijdens de verschillende binnenlandse vluchten gedurende onze reis door Indonesië om de een of andere reden maar twee koffers in mogen checken.
Toen moest ik ineens heel diep gaan nadenken over wat vier personen gedurende een maand op een onbekende locatie aan kleren en toiletspullen nodig hebben. En dit mag dan maar in twee koffers passen. Heel lastig voor het ‘liever mee verlegen dan om verlegen’-type dat ik ben, bij wie weekendjes weg doorgaans al op een verhuizing lijken.

Eerst maar eens beginnen met het ondergoed. Een snelle rekensom leert me dat dit voor de meisjes en mij al ruim negentig stuks zijn die ik, verpakt in een Albert Heijn-tas, in die koffer moet gaan duwen. Dat wordt hopen op een wasservice, en anders is er altijd nog de good old shampoo truc, want dat aantal moet minstens door de helft wil de rest nog passen.

Maar eigenlijk moet ik niet zo moeilijk doen want waarschijnlijk loop ik de komende vier weken op slippers, een bikini en in hooguit twee outfits omdat we daar voornamelijk zijn om te duiken en te chillen. Maar ik ken ook de onverwachte situaties die op reis kunnen ontstaan. Want wat nou als het daar tóch koud is ’s avonds? Of het sterft er van de muggen? Dan zijn twee lange broeken per persoon écht geen overbodige luxe.

Moet ik het nu dan tóch -na jaren reiservaring- over de praktische boeg gooien en multifunctionele Decathlon-outfits aanschaffen? Ik begin al te zweten bij het idee, want ook al hou ik van afgelegen Floortje Dessing-achtige oorden, wil de tuttebel in mij ook gewoon kiezen uit verschillende soorten outfits en her en der een glittertje en kleurtje zien. Dus hardcore praktisch en ik zijn geen match. Zo moest ik laatst nog in een boterhamzakje ademen van de Tevaslippers die mijn man -na jaren van verbod- tóch had gekocht, want dat ‘fashion over function’-mantra zit in me vastgeroest.

Ik besluit om een aantal setjes in de handbagage te proppen en in het vliegtuig dan maar allerlei laagjes aan te trekken. Ik kijk naar de wetsuits. Is het fashionable om die dan ook aan te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *